[Filme online ]
Principală » 2014 » Mai » 5 » Înainte și după Iisus
12:30 PM
Înainte și după Iisus

1. Robert Powell
Jesus of Nazareth/ Iisus din Nazaret (Franco Zeffirelli, 1977)
Inainte de Iisus: Un june-prim britanic de televiziune şi film, în special în genul de producții despre cei bogaţi.
În rolul lui Iisus: Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Powell (regizorul Zeffirelli i-a cerut în mod special să nu clipească, pentru a ieşi ochii în evidenţă ) e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate. Actorii din rolurile secundare - inclusiv Anne Bancroft, IanMcShane, James Mason şi Laurence Olivier - sunt cei care umanizează această bucată filmată din Biblie.
După Iisus: Agăţat de Big Ben în The 39 Steps (1978), a fost mâna dreaptă a lui Jasper Carrot în The Detectives, iar acum salvează vieţi, nu suflete, în seria Holby City.

2. Enrique Irazoqui
Evanghelia după Matei/ The Gospel According To St Matthew ( Pier Paolo Pasolini, 1964)


Înainte de Iisus: Un student spaniol la economie, de 19 ani, care s-a adresat lui Pasolini, Irazoqui a fost instantaneu ales şi distribuit de către regizor.
The Gospel According To St Matthew: O brutală docu-dramă alb-negru despre viaţa lui Hristos. Figura cu sprâncene îmbinate a lui Irazoqui, mediteraneană și exprimând mai degrabă sexualitatea, nu se potrivește prea bine cu imaginea unui predicator.
După Iisus: Irazoqui a mai avut de-a face cu câteva filme spaniole în anii 60 înainte să dispară din această industrie.




3. Jeffrey Hunter
King of Kings (Nicholas Ray, 1961)
Înainte de a juca pe Iisus: A fost ajutorul simpatic al lui John Wayne în westernul clasic The Searchers (1956).
În rolul lui Iisus: Hunter avea 34 de ani atunci când filmul a ieşit în cinematografe. În pofida unei solemnităţi triste, starul cu figură juvenilă pare mai degrabă potrivit să facă popcornul la un cinema decât să înmulţească pâinile şi peştii.
După Iisus: A fost primul căpitan al navei Enterprise în filmul pilot Star Trek. Mort tânăr în urma unui accident cerebral în 1969.



4. James Caviezel
The Passion of the Christ (Mel Gibson, 2004)

Înainte de Iisus: Starul cu trăsături colţuroase ale unor filme ca Ride With The Devil (1999), The Thin Red Line (1999), The Count of Monte Cristo (2002).
În calitate de Iisus: Calm, paşnic, aducător de iubire şi milostenie? Hm, nu neapărat. Catolicul Caviezel - care odată refuzase să filmeze scene erotice pentru că intrau în conflict cu credinţa - apare ca o victimă torturată şi plină de sânge în drum spre cruce. Mai multă tortură decât joc actoricesc.
După Iisus: Cariera lui Caviezel a ajuns într-un con de umbră, cu numai 6 filme în CV de la Passion of Christ. El va juca, totuşi, rolul altui nevinovat chinuit - în remake-ul clasicului The Prisoner.

 


5. Pier Maria Rossi
The Messiah (Roberto Rossellini, 1975)
Înainte de Iisus: Un actor italian de film care foarte rar a avut de-a face cu rolurile principale.
Ca Iisus: O prezenţă plăcută. Iisus Hristos aici e un predicator din clasa muncitoare, fără fineţuri şi fără pretenţii, pe jumătate tâmplar (aproape întotdeauna lucrează ceva cu mâinile). Dacă cei blânzi vor moşteni Pământul, el va fi primul...
După Iisus: Aproape nimic important. Penultimul film al lui Rossellini se pare că a fost ultimul pentru Rossi.


6. ,Willem Dafoe
The Last Temptation of Christ (Martin Scorsese 1988)
Înainte de Iisus: Şi-a făcut renumele în rolul personajelor dure, osoase, din filme precum Streets of Fire (1984), To Live and Die in LA (1985) şi Platoon (1986).
În rolul lui Iisus: Cu ochi arzători şi chinuit de patimi, fiul lui Dumnezeu jucat de Dafoe este cu totul omul ispitelor cărnii. Merită oare agonia? Sau ar trebui să renunţe şi să-şi întemeieze o familie cu Maria Magdalena. Maestrul la fel de pasional Martin Scorsese caută la fel de neobosit un răspuns.
După Iisus: Mai puţin chinuit de patimi, dar cu ochi la fel de arzători, Dafoe şi-a creat propria cale în filme de succes pe marele ecran precum Speed 2 (1997), Spider-Man (2002).

 

7. Max von Sydow
The Greatest Story Ever Told (George Stevens, 1965)


Înante de Iisus: Un preferat al lui Ingmar Bergman – el e cavalerul care joacă şah cu moartea în A șaptea pecete/ The Seventh Seal (1957). Von Sydow era unul din starurile în ascensiune ale cinematografului european.
În rolul lui Iisus: Uşor cam rece, fiu al Domnului din ţările nordice. Nu la fel de înflăcărat în ce priveşte mila şi dragostea, dar măreţ în suferinţă şi moarte – chiar şi atunci când centurionul jucat de John Wayne trage concluzia “Cu adevărat acesta a fost fiul lui Dumnezeu”.
După Iisus: A devenit la Hollywood prototipul actorului european stilat, dar va rămâne în istorie ca Ming Necruţătorul în Flash Gordon (1980).

Categorie: Film | Vizualizări: 553 | Adăugat de: Filmw | Tag-uri: Willem Dafoe, Jesus of Nazareth, fr, Max von Sydow, Mel Gibson, James Caviezel, The Passion of the Christ, Il Vangelo secondo Matteo, Martin Scorsese | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: