[Filme online ]
Principală » 2014 » Mai » 4 » Damon Lindelof se întoarce cu un serial misterios şi plin de potenţial
2:47 PM
Damon Lindelof se întoarce cu un serial misterios şi plin de potenţial

A devenit celebru datorită lui Lost şi de atunci s-a implicat în proiecte aşteptate precum Prometheus şi Star Trek Into Darkness. Din iunie Damon Lindelof se luptă iarăşi cu micul ecran cu The Leftovers, un nou serial HBO care are toate şansele să se transforme într-un adevărat hit. În rolurile principale apar Justin Theroux, Liv Tyler, Christopher Eccleston şi Ann Dowd.

The Leftovers se bazează pe cartea omonimă a lui Tom Perrotta, acum co-creator al serialului, şi porneşte de la o premisă cât se poate de ofertantă: milioane de oameni dispar ca prin minune, lăsându-i pe cei rămaşi în urmă (The Leftovers, adică) să se chinuie cu înţelegerea acestui fenomen supranatural, cu dispariţia celor dragi şi mersul mai departe. Este vorba de Răpirea din Biblie, care ar anunţa reîntoarcerea lui Iisus? Este sfârşitul lumii aproape? Sunt cei rămaşi în urmă nedemni să fie răpiţi?

Fenomenul inexplicabil schimbă ireversibil legile şi priorităţile societăţii şi dă vieţile eroilor peste cap. Şi, aşa cum îl ştim pe Damon Lindelof, nu ar fi deloc uimitor ca povestea să dezvăluie noi şi noi secrete pe parcursul desfăşurării serialului. În orice caz, din trailerul lansat ieri The Leftovers pare mai degrabă centrat pe personaje şi pe reacţiile şi emoţiile lor decât pe acţiune şi posibile direcţii SF.  

"Atunci, din doi bărbați care vor fi la câmp, unul va fi luat, și altul va fi lăsat." Aşa este descrisă în Biblie Răpirea şi exact asta se întâmplă în decorul urban al serialului: în data de 14 octombrie, 140 de milioane de oameni de pe întreg globul dispar de parcă nu ar fi existat niciodată. Vedem evenimentul în flashback-urile personajelor, căci acţiunea începe la trei ani de la acea zi fatidică, trei ani în care lumea s-a schimbat din temelii.

În centrul atenţiei este Kevin Garvey (Justin Theroux), poliţist într-o mică suburbie a New York-ului, care face tot posibilul să menţină măcar o impresie de normalitate în oraş. Familia lui Kevin s-a destrămat în urma dezastrului: soţia lui Laurie este acum membră a Vinovaţilor Rămaşi, un cult ai cărui membri au făcut un jurământ al tăcerii. Fiul său a renunţat la colegiu pentru a deveni discipol al unui profet dubios, supranumit Sfântul Wayne. Numai fiica sa adolescentă, Jill, a rămas acasă, dar relaţia lor nu mai este deloc aşa cum a fost înainte de acel 14 octombrie. Kevin vrea să fie alături de ea, dar este distras şi de Nora, o femeie care şi-a pierdut întreaga familie în Răpire şi acum face eforturi să-şi reconstruiască viaţa.

Primul episod, regizat de Peter Berg şi difuzat de HBO pe 29 iunie, prezintă comunitatea traumatizată din jurul lui Kevin şi subliniază totala lipsă de direcţie a omenirii, care îşi vede confirmate cele mai adânci temeri de către acest fenomen supranatural, ridicând întrebări despre viitor, destin şi rostul vieţii fiecărui individ.

Trailer AICI

Categorie: Ştiri | Vizualizări: 396 | Adăugat de: Filmw | Tag-uri: Christopher Eccleston, Ann Dowd, Justin Theroux, Peter Berg, The Leftovers, Damon Lindelof, Liv Tyler | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: